Filmare evenimente

La orice tip de eveniment se poate filma cu o camera, cu doua sau chiar cu trei camere. Rezultatul este pe masura. Intotdeauna veti mai avea un alt unghi de filmare. Acasa: cei mai multi miri se imbraca in doua locuri diferite ca si cameraman nu am cum sa fiu simultan in doua locuri diferite. Este adevarat ca prin diferite procedee

servicii filmarela montaj putem pacali ochiul uman dar sigur se mai pierd cadre la filmarea cu o singura camera, dar asta nu insemna ca veti avea o filmare mai slaba doar putin mai monotona fata de cea cu doua camere. Ganditi-va la biserica atunci cand aveti doua camere una poate sa il filmeze pe preot si pe dumneavoastra iar cealalta parintii sau un cadru de ansamblu. La petrecere la fel un cadru larg si un cadru din sala cu oamenii sau alte detalii.

Inca ma mai intreaba unii oameni: cat imi filmezi? hmmmm, uneori raman fara raspuns. Scopul nu este cat mai mult. O filmare trebuie sa cuprinda absolut toate momentele importante fara sa te plictisesti. Concluzia este ca filmez cat mai mult in asa fel incat atunci cand intru cu materialul la prelucrat sa am de unde alege cele mai bune momente.

Fie ca vorbim de cununia civila, de nunta, de botez sau de oricare alta petrecere, fiecare eveniment are particularitatea sa. Filmarea trebuie facuta in ton cu evenimentul si trebuie facuta cat mai “curat”. Cand spun cat mai “curat” ma refer la acei cameramani care se pierd odata cu ritmurile petrecerilor si incep sa plimbe camera, incep sa faca tot felul de miscari bruste pentru ca asa este muzica. Filmarea trebuie facuta cat mai artistic si din cat mai multe unghiuri, cat mai multe detalii, cat mai multe momente surprinse. La montaj se pot face foarte multe lucruri cu o filmare “curata” dar daca filmarea este miscata rau, oricat de bun esti la montaj nu mai ai ce sa faci, este compromisa.

Pe toata durata evenimentului eu si ceilalti colegi ai mei vom fi prezenti alaturi de dumneavoastra, plecam odata cu dumneavoastra acasa.

servicii filmare portraitAlaturi de filmarea propriu zisa sunetul este foarte important la un eveniment. Dispunem de echipamente audio wireless ca sa avem in cat mai bune conditii sunetul evenimentului. Se inregistreaza pe piste audio separate sunetul din sala – ambianta si sunetul din mixer – sunetul curat. Acest lucru ne ajuta sa avem un produs final unic.

Pe langa filmarea de la evenimentul dumneavoastra se mai pot face o multitudine de lucruri din punct de vedere al filmarii. Unele inainte sau dupa eveniment iar altele chiar in timpul evenimentului. Aici gasiti cateva exemple dar repet: fiecare eveniment il particularizez in functie de ceea ce isi doreste cel care apeleazala mine.

Atunci cand vorbim de filmare vorbim automat de o calitate a imagini Full HD. Sunt foarte multi care filmeaza in format HD dar materialul final il predau in SD deoarece este mult mai greu de lucrat cu HD. Clientii sunt pacaliti deseori de imaginea “wide”, “16/9” sunt foarte multi care daca vad o imagine wide “turtita” gata este filamre HD. Gresit o filmare Full HD este cu totul altceva. Rezolutia la filmarea Full HD este de 1920/1080 pixeli.

Atentie pentru cei care vor filmare Full HD (rezolutia 1920/1080 pixeli) fiti sigur de ceea ce discutati deoarece foarte multi ofera filmare Full HD si predau materialele la rezolutii mai mici, ca HDTV – 1440/1080 pixeli sau HDV 1280/720 pixeli, este adevarat ca este peste rezolutia de SD – 720/576 pixeli, dar de ce sa strici evenimentul omului? El a platit pentru Full HD 1920/1080 pixeli, asa ca atentie mare. Foarte putini isi permit sa investeasca o suma destul de importanta in camere performante Full HD.